Aalborg

Tag på korpstur til Aalborg og opplev en liten storby i Nordjylland, med masse liv, shopping og koselige kafeer.

Nyt noen stille dager med sightseeing i den 1000 år gamle byen med flotte kontrastbygninger som Jens Bang Stenhus og Utzon Center og gourmet mat på fx. båten Juliane eller den franske restaurant Rusk.

Kontakt oss og få et uforpliktende tilbud!

Kontakt oss for et tilbud
Vi planlegger ut fra dine ønsker

 

Turforslag

Dag 1: Utreise fra Oslo til Frederikshavn med Stena Line, kl. 19.30 med ankomst kl. 7.45. Om bord på båten spises middagsbuffet i restauranten Taste. Ved ankomst vil det være en buss, som transporterer gruppen til Aalborg for overnatting på Hotel Fønix hvor dere skal bo i 3 netter.

Resten av dagen er til fri disposisjon, og middagen spises i restauranten på Hotel Fønix.

Vi foreslår å gå en tur til Nordkraft, som er et nyrenovert elkraftverk. Her er det cafeer og restauranter og byens turistinformasjon. Her kan du få et bykart og en brosjyre over ”Det gamle Aalborg”, som er en selvguidet gåtur rundt i sentrum av byen, hvor dere kan lese dere fram til byens historie. Ved lunsjtid kan det spises på en av de mange restauranter i byen og shoppes i de uendelige små butikkene.

Dag 2: Dagen er til fri disposisjon. Vi foreslår å besøke et museum eller galleri i byen. Det finnes både Aalborg Historiske Museum, som ligger få 100 meter fra Hotel Fønix, Gråbrødre Museet som ligger under bakken ret ved Salling i Algade og Aalborg Kunstmuseum som ligger nærre Aalborgtårnet. Det er mulig å gå til museet, eller hoppe på en buss. Aalborgtårnet er også et besøk verdt, hvor du kommer 105 meter op, og får god utsikt ut over hele byen. Lunsj kan spises i cafeen på toppen.

Det kan arrangeres konsert foran Salling i Algade.

Dag 3: Dagen er til fri disposisjon. Vi foreslår å ta bussen til City Syd, som er et mekka for shopping, der Bilka også er. Dagen kan også bruges på en gåtur i byen, og et besøk på Utzon center hvor det er kunstutstilling. Her kan det spises lunsj i cafeen.

En konsert kan arrangeres et sted i byen, fx på Toldbod Plads. På kveldstid kan dere gå på Beer-walk, hvor du kjøper et glas med 6 øl-billetter som dere innløser på en av byens mange puber.

Dag 4: Det spises frokost på hotellet, innen en buss kjører gruppen til Frederikshavn, hvor Stena Line avgår mot Oslo kl. 10.00 og er framme kl. 18.30, hvor hjemreisen fortsetter på egen hånd. Det er booket 2 dagslugarer ombord. Det spises lunsj i restauranten Taste kl. 13.00

Turen kan utvides med ekstra dager.

Turen kan gjennomføres med den innkvarteringsformen dere ønsker – hotell, ungdomsherberg eller hostel.

La oss få høre ønskene deres, så utarbeider vi et konkret turforslag med pristilbud.

 

aalborg03 aalborg04aalborg05

Severdigheter/aktiviteter i Aalborg

Nordkraft 
Nordkraft – Aalborgs tidligere kull-kraftverk – fyrer nå opp for en kolorert mix av liv, kultur, sport og fritid i monumentale rammer av rå “newyorker” arkitektur midt i byen, nesten døgnet rundt. Stand up og samtidskunst – brunch og kino – musikk og trening – pasta og piano – fritid og fellesskap – konference, klatring, konsert… Ja – her er det opplevelser for de fleste og rom for det meste – til aktivitet, ettertenksomhet, kos, læring.

Les mer om Nordkraft her.

Musikkens Hus
På Aalborgs havnefront med fritt utsyn over Limfjorden finder man Musikkens Hus; Nordjyllands musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle tegnet af det internasjonalt anerkjendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Huset dekker mere end 20.000 m2 fordelt på ni plan med bl.a. fire konsertsale (med sitteplass-kapasitet opp til 1.298 personer), en indbydende restaurang, en spennende foajè samt undervisnings- og administrationsfasiliteter.

Læs mere om Musikkens Hus her.

Springeren – Maritimt Oplevelsescenter
Springeren – Maritimt Opplevelsessenter byr gjester innen for til et hav av gode fortellinger, flotte modelskip, et besøk i ubåten SPRINGEREN og mange andre maritime opplevelser.

Læs mere om Springeren  – Maritimt Oplevelsescenter her.

Aalborg Zoo
I Aalborg Zoo kan du som det eneste sted i Danmark møte landjordens største dyr: den afrikanske elefant. Du kan besøke isbjørnene i Danmarks mest imponerende isbjørneanlegg eller stå ansikt til ansikt med sumatra tigeren.

Læs mere om Aalborg Zoo her.

Aalborg Havnebad
I Aalborg Havnebad kan du ta en forfriskene dukkert eller bare nyte den flotte havnefront og det pulserende byliv fra de mange soldekk. Stoler, parasoller, sup-boards, klatrevegg og mye mer står til de besøkendes rådighet. Badesikkerheden er i top. I hele åpningstiden er havnebadet bemandet med velutdannede livreddere, som alltid står til rådighet for badets besøkende og sikrer, at du får hjelp, om du har bruk for det.
Fri entré

Aalborg Historiske Museum
Det er gode opplevelser i vente på Aalborg Historiske Museum – alt fra jernalderskjeletter til karruselhester.
Tirsdager gratis entrè.

Læs mere om Aalborg Historiske Museum her.

Gråbrødrekloster Museet
Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, som ligger 3 meter under en av byens travleste gågater, Algade. I museet fortelles historien om gråbrødreklosteret, men også historien om bl.a. markedsplassen, de ukjente kirker og om de byhus, som til slutt måtte vike plassen til fordel for munkenes kloster. Museet viser imponerende ruiner fra klosteret, skjeletter fra kirkegårdene og mange fine funn fra vikingetidens og middelalderens Aalborg.

Læs mere om Gråbrødrekloster Museet her.

De Syngende Træer
“De Syngende Træer” er en del av Kildeparken midt i Aalborg. Siden 1987 har stjerner slåt røtter i den vakre park ved å plante sit eget tre som et symbol på deres besøk. Ni av stjernernes trer er fulgt av kunstnernes musikk, som strømmer ut i Kildeparken, når trerne aktiveres. De ni kunstnerne, er: Cliff Richard, Sting, Stevie Wonder, Take That, Rod Stewart, Elton John, Wiener Philharmonikerne, Elaine Paige og Victor Borge.
Fri entrè

Dansk vildmark – Lille Vildmose Naturområde
Mindre enn en halv times kjøring fra Aalborg ligger en dansk vildmark med imponerende og uberørt natur. Besøk Lille Vildmose og se om du kan få øje på havørnen eller kongeørnen fra et av de mange utsiktspunkter. Du kan også være heldig å se kronhjort eller villsvin, eller få fornemmelsen av å være ørn i en ørnesimulator, besøk naturlekeplassen og se spendende utstillinger i sentret.

Læs mere om Lille Vildmose Naturområde her.