Krakow

Krakow er Polens 3. største by med 740.000 innbyggere og er også en av de få byene i Polen, som nesten fikk være i fred under 2. verdenskrig, noe som turister fra hele verden i dag er glade for. En spændende by for en korpsreise.

Byen er fyllt med flotte gamle bygninger som slottet, universitetet og den jødiske bydelen hvor Spielberg opptok Schindlers Liste.

Den store markedsplassen danner naturlige omgivelser for å finne en koselig kafee og ta en kopp kaffe og slappe av.

Kontakt oss og få et uforpliktende tilbud!

Kontakt oss for et tilbud
Vi planlegger ut fra dine ønsker

 

Turforslag

Dag 1: Det flys til Krakow fra en norsk flyplass. Ved ankomst vil det være en buss som kjører gruppen til hotellet.

Alt avhengig av ankomsttidspunktet, vil det være mulighet for å gå en tur i området og bli kjent med kvarteret. Det anbefales å gå en tur igennom den jødiske bydel, som ligger litt sør for Wawel slottet. Her er det masse smale gater, koselige cafeer, restauranter, små butikker og spennende gallerier.

Dag 2: Det vil være mulighet for å arrangere en guidet by-sightseeingtur på 1½ time. Deretter kan dere besøke slottet Wawel og eventuelt domkirken, hvor det kan arrangeres guider i begge momumenter. Ved lunsjtid kan dere gå en tur inn til byen og finne et sted å spise på Markedspladsen. Her kan det arrangeres konsert. Når dere allerede er på markedsplassen, kan dere avlegge Mariakirken et besøk, hvor alteret er helt fra middelalderen.

Dag 3: I Krakow området er det noen ting som er interessant å se, men som ligger utenfor byen. Her kan det blant annet arrangeres turer til Auschwitz, som er konsentrasjonsleiren som var ansvarlig for utryddelsen av over to millioner mennesker. Dette er en tøff opplevelse, men gir uten tvil stoff for ettertanke.

Noe helt annet er Saltgruvene i Wieliczka, hvor de finnes over 300 km gruveganger. Her blir dere, med en guide ført 140 m ned (50 etager).

Zakopane er en by beliggende på Tatry-fjellet og kalles Polens vinterhovedstad. Byen bliver besøkt av turister året rundt og her er det gode muligheter for at arrangere konsert.

Dag 4: Etter frokost er det en buss som kjører gruppen til flyplassen, hvor reisen går tilbake til Norge igjen. Heretter fortsetter hjemreisen på egen hånd.

Turen kan utvides med ekstra dager.

Turen kan gjennomføres med den innkvarteringsformen dere ønsker – hotell, ungdomsherberg eller hostel.

La oss få høre ønskene deres, så utarbeider vi et konkret turforslag med pristilbud.