Korpstur til Edinburgh

Edinburghs historie er full av fortellinger om konger og dronninger, kamper og seirer, forfattere og poeter, pionerer og profeter. Men kanskje er nåtiden den mest spennende i Skotlands historie. Landet gikk inn i det ny årtusen som en gjenfødd nasjon. Det skotske parlamentet – det første på 300 år – har sete i Edinburgh, Skotlands hovedstad. Edinburgh Castle ligger på toppen av en utslukt vulkan og herfra utgår ”The Royal Mile”, hovedgata som ender ved The Holyrood Palace, dronningens residens i Skotland. Her utspilles det hele sommeren et fantastisk folkeliv.

I august avholdes både Fringe festival og The Royal Edinburgh Military Tattoo. Under festivalperioden er alt tillatt, så kampen om plassene mellom musikanter, gjøglere teatertrupper og annet godtfolk som ønsker oppmerksomhet er intens. Men besøk også det skotske høylandet, den idylliske byen Callender og Stirling Castle, en middelalderborg som ligger strategisk godt plassert. I Skotland er korpsmusikk meget populært.

Kontakt oss og få et uforpliktende tilbud!

   Kontakt oss for et tilbud
   Vi planlegger ut fra dine ønsker

Prisen inkluderer:

  • Flyreise Norge – Skotland t/r
  • Flyskatter og avgifter
  • Busstransport fra flyplass til innkvarteringssted og retur
  • Halvdags – sightseeing i Edinburgh med buss og guide
  • Heldagsutflukt i det skotske høylandet med buss og guide
  • 3 overnattinger på valgt sted
  • 2 måltider daglig f.o.m. middag 1. dag t.o.m. frokost 4. dag

Inngangsbilleter og ytterligere måltider kommer i tillegg.

Turen kan utvides med ekstra dager. Turen kan gjennomføres med den innkvarteringsformen dere ønsker – hotell, ungdomsherberge eller hostel. La oss få høre ønskene deres, så utarbeider vi et konkret turforslag med pristilbud.

Programforslag

1. dag: Avreise fra Norge med fly. Buss venter for å kjøre oss til vårt innkvarteringssted i Edinburgh.

2. dag: Etter frokost 4 timers sightseeingtur i Edinburgh med skandinavisk talende guide. Vi får se mange av de viktigste severdighetene i byen og det er mange av dem. Royal Botanical Garden, Edinburgh Zoo, The Palace of Holyrood House, Princes Street, The Museum of Childhood o.s.v. Turen kan evt. avsluttes ved Edinburgh Castle med rundvisning.

3. dag: Heldagstur med buss og guide i det skotske høylandet. Det kjøres gjennom det vakre landskapet til Perth hvor vi tar en stopp. Heretter kommer vi etter kort tids kjøring til Blair slottet, som har vært hjemstedet for Atholl – hertugene i mer enn 700 år. Slottet ligger i et storslått landskap, strategisk plassert på veien til det skotske høylandet. På slottet kan vi besøke mer enn 30 rom hvor vi vil se den storslåtte samling av kunst, møbler, porselen og våpen. Blair slottet er også hjemsted for de såkalte ”Atholl Highlanders”, som er Europas eneste private hær.

Det vil være mulighet for å spise lunsj i slottets restaurant. Dette er ikke inkludert i prisen. Vi forlater Blair slottet kl. 14.00 og kjører til vårt neste stopp, Blair Atholl Whiskyfabrikken i byen Pitlochry, som er en av de eldste spritfabrikker i Skotland. Det returneres til Edinburgh hvor vi spiser middag.

4. dag: Siste dag i Edinburgh. Buss henter dere ved overnattingsstedet for transport til flyplassen hvorfra det returneres til Norge. Ved sen avreise kan bussen hente gruppen på avtalt sted i Edinburgh hvoretter bagasjen hentes på overnattingsstedet på veien til flyplassen.