Gruppereise til Rouen

Dra på studietur til Rouen – Normandies historiske hovedstad som er kjent for sine velbevarte middelalderbygninger, bindingsverkshus og en imponerende gotisk katedral.

Rouen byr på en mengde av spennende og historiske severdigheter. Det var i denne byen den franske helgenen Jeanne d’Arc ble dømt og henrettet i 1431. Siden har man oppført en flott kirke i hennes minne.

Gjennom tiden har Rouen vært sentrum for kulturell handel, blant annet for vikingene i det 9. århundre. Arven fra vikingene er stadig fremtredende i byen den dag i dag. For eksempel står det en kopi av et av Danmarks viktigste nasjonalsymboler, Jellingstenen, sentralt i sentrum.

Kontakt oss og få et uforpliktende tilbud!

 

   Rouen 8 dager/7 netter
   Fra NOK 7.960,-

Prisen inkluderer:

  • Flyreise fra norsk flyplass – Paris tur/retur
  • Flyskatter og avgifter
  • 2 kolli innsjekket bagasje per person (maks 20 kg. per kolli) og 1 stk. håndbagasje
  • Busstransfer fra flyplass til innkvartering og retur
  • 1/1 dag utflukt med buss og guide i Paris
  • Buss i forbindelse med utflukt til Bayuex/Arromanches
  • 7 overnatninger på valgt innkvartering
  • Sengetøy og håndklær
  • 7 x frokost

Prisene er basert på min. 16 reisende. Prisene er fra-priser og er avhengig av reisedatoer, den aktuelle plassituation på transport og innkvartering, samt gruppens størrelse.

Programforslag

Utflukt til Bayeux og besøk på D-dagsstrendene i Arromanches: På det militære museumet i Bayeux kan dere få lære mer om slagene som utspilte seg i Normandie på D-dagen.

Arromanches Cinèma Circulaire: En 19 minutter lang film av tidligere usett materiale forteller historien om de 100 dagene slaget i Normandie varte.

Falaise Memorial, Civilians in wartime memorial: Et museum som tar for seg både livet og overlevelsen til de sivile under 2. Verdenskrig.

Caen-Normandie Memorial: Museumet har utstillinger om hvordan krigen gikk fra å være en eurpoeisk krig til en verdenskrig. Det er også utstillinger om D-Dagen, slaget om Normandie og den kalde krigen.

Historial Jeanne D’Arc: Et besøk her vil gi dere et overblikk over Jeanne D’Arcs innflytelse på historien.

Heldagstur til Paris: Dere møtes med skandinavisktalende guide i Paris, som kjører med på en sightseeingtur, hvor dere ser de mest kjente sverdighetene i byen. Etter turen er ettermiddagen på egenhånd til å utforske byen eller det kan arrangeres båttur, besøk i Eiffeltårnet eller annet etter deres ønsker. På kvelden kjører bussen tilbake til Rouen.

Indkvartering

 

Auberge de Jeunesse de Rouen
3 Rue du Tour, 76000 Rouen
Tel.: +33 (0) 235081850

Hostellet ligger i en stidligere stoffargefabrikk fra 1780. Det har beliggenhet i nærheten av byens antik-butikker, museum og kirker. Innkvartering i flersengsrom. Under opholdet spises frokost på ungdomsherberget.

Læs mere på http://www.hifrance.org/auberge-de-jeunesse/rouen.html

Ibis Budget Rouen Sud Zenith
29 Avenue Maryse Bastié, 76800 Saint-Étienne-du-Rouvray
Tel.: (+33)8/92680562

Hotellet ligger ca. 7 km. utenfor Rouens sentrum. Innkvartering i tresengsrom. Frokost spises på innkvarteringsstedet.

Læs mere på http://www.ibis.com/gb/hotel-2568-ibis-budget-rouen-sud-zenith/index.shtml