Korpstur til York

Englands mest historiske by. Romerne slo seg ner her og ble etterfulgt av Sakserne.

I 866 kom vikingene og endret byens navn til JORVIK. Selvom vikingene bare var her i 100 år har det satt sitt preg på gatenavn og under Coppergate kan man i Jorvik Viking Centre se hvordan vikingene levede. Senteret er en av de mest besøkte attraksjoner i England.

I York finnes dessuten verdens største jernbanemuseum, National Railway Museum. Barn under 16 år har fri entre. Her kan man bl.a. se Stephensons lokomotiv, Rocket.

Kontakt oss og få et uforpliktende tilbud!

   Kontakt oss for et tilbud
   Vi planlegger ut fra dine ønsker

Prisen inkluderer:

  • Flyreise Norge – Manchester eller London tur/retur
  • Flyskatter og avgifter
  • Busstransport fra flyplass til York og retur
  • Buss til rådighet for utflukter under hele oppholdet
  • Buss og guide i forbindelse med utflukter
  • Tur til Aidensfield, Goathland
  • Tur til Yorkshire Dales
  • Bytur i York
  • 5 overnattinger på ungdomsherberge i York
  • 2 måltider daglig f.o.m. middag på ankomstdag t.o.m. frokost på hjemreisedag

Inngansbilletter og ytterligere måltider kommer i tillegg. Turen kan også arrangeres med opphold på hotell. Vi utarbeider gjerne tilbud.

Programforslag

1. dag: I løpet av dagen er det avreise med fly fra Norge til Manchester eller annen flyplass i London området. Buss står klar på flyplassen for å kjøre korpset til York. Middag og innkvartering på ungdomsherberget.

2. dag: Denne dagen ser vi på de viktigste severdighetene: ”The Shambles” i gågate-området, York Minster, Englands største middelalderkatedral, Jorvik Viking Centre, kanalrundfart og mye mer. York er et Eldorado for såvel barn som voksne.

3. dag: Denne dagen foreslår vi en utflukt til Aidensfield, Goathland, som ligger ca. 60 km nord for York. Om kvelden evt. konsert i York.

4. dag: Bussen er til rådighet under turen, og vi foreslår en tur til Yorkshire Dales som selv for barn vil være det riktige England. Mange film tas opp her på grunn av det typiske engelske landskap med mange slott og parker. Et kupert landskap med grønne åkrer, små hus og landsbyer. På veien besøker vi også byen Harrogate som er en kulturperle. Det kan arrangeres konsert i en av byene som besøkes.

5. dag: Dagen kan benyttes til et besøk i forlystelseparken Flamingoland som ligger øst for York, eller man kan besøke noen av severdighetene i byen.

6. dag: Etter frokost forlates ungdomsherberget i York. Avhengig av hvilket hjemreisetidspunkt som velges vil det være mulig å legge inn besøk, utflukt eller shopping innen det kjøres til valgt flyplass for hjemreisen. Etter frokost forlates ungdomsherberget i York. Avhengig av hvilket hjemreisetidspunkt som velges vil det være mulig å legge inn besøk, utflukt eller shopping innen det kjøres til valgt flyplass for hjemreisen.