Gruppereise til Aalborg

Dra på gruppetur til Aalborg med båt

Dra på en gruppetur til Aalborg og opplev en liten storby i Nordjylland, med masse liv, shopping og koselige kafeer.

Nyt noen stille dager med sightseeing i den 1000 år gamle byen med flotte kontrastbygninger som Jens Bang Stenhus og Utzon Center og gourmetmat på for eksempel båten Juliana eller den franske restauranten Rusk.

Kontakt oss og få et uforpliktende tilbud!

Fra NOK 4.465,- pr. person
Kontakt oss for et tilbud

Prisen inkluderer:

  • Båtreise Larvik/Kristiansand – Hirtshals tur/retur
  • Busstransfer fra Hirtshals til hotellet og retur
  • 3 overnattinger i dobbeltrom med bad og toalett
  • 3 x frokost
  • 1 x middag på utreisen
  • 1 x lunsj på hjemreisen

Prisene er fra-priser og er avhengig av reisedatoer, den aktuelle plassituation på transport og innkvartering, samt gruppens størrelse.

Programforslag

Dag 1: Avreise fra hjemstedet på egenhånd til Color Lines terminal i Larvik eller Kristiansand. Dere spiser buffet på overfarten til Hirtshals. Videre går turen med buss til Aalborg for innkvartering
på Hotel Phønix.

Hotel Phønix er et historisk og internasjonalt hotell med stor kapasitet, samt flere forskjellige fasiliteter. Hotellet har over 220 rom, en velbesøkt restaurant og bar, samt flere selskaps-, konferanse- og utstillingslokaler. Her skal dere bo tre netter.

Dagen er til fri disposisjon og middagen spises i restauranten på Hotel Phønix. Vi kan foreslå å gå en tur til Nordkraft, et tidligere elkraftverk som nå er renovert til et kulturelt samlingspunkt. Her
er det blant annet kafeer og restauranter, samt byens turistinformasjon. Her kan du få et bykort og brosjyre over ”Det gamle Aalborg”, som er en selvguidet gåtur rundt i sentrum av byen. Her kan dere lese dere fram til byens historie. Ved lunsjtid kan det spises på en av de mange restaurantene i byen og shoppes i de mange små butikkene.

Dag 2: Dagen er til fri disposisjon. Vi foreslår å besøke et museum eller galleri i byen. Det finnes både Aalborg Historiske Museum, som ligger 100 meter fra Hotel Phønix, Gråbrødre Museet som ligger under bakken rett ved Salling i Algade og Aalborg Kunstmuseum som ligger nær Aalborgtårnet. Det er mulig å gå til museet eller hoppe på en buss. Aalborgtårnet er også verdt et besøk, hvor du kommer 105 meter opp og får en god utsikt over hele byen. Dere kan spise lunsj i kafeen på toppen.

Dag 3: Dagen er til fri disposisjon. Vi foreslår å ta bussen til City Syd, som er et mekka for shopping. Her finner man også Bilka. Dagen kan også brukes på en gåtur i byen, og et besøk i Utzon Center hvor det er kunstutstilling. Her kan det spises lunsj i kafeen. På kveldstid kan dere gå på Beer-Walk, hvor dere kjøper et glass med 6 øl-billetter som dere innløser på en eller flere av byens mange puber.

Dag 4: Det spises frokost på hotellet, før bussen kjører dere til Hirtshals. Her er det overfart med Color Line til Larvik kl. 12.15 og dere er framme kl. 16.30. Lunsj spises i restauranten. Herfra fortsettes turen på egenhånd til hjemstedet.

 

Severdigheter/aktiviteter i Aalborg

Nordkraft 
Nordkraft – Aalborgs tidligere kull-kraftverk – fyrer nå opp for en kolorert mix av liv, kultur, sport og fritid i monumentale rammer av rå “newyorker” arkitektur midt i byen, nesten døgnet rundt. Stand up og samtidskunst – brunch og kino – musikk og trening – pasta og piano – fritid og fellesskap – konference, klatring, konsert… Ja – her er det opplevelser for de fleste og rom for det meste – til aktivitet, ettertenksomhet, kos, læring.

Les mer om Nordkraft her.

Musikkens Hus
På Aalborgs havnefront med fritt utsyn over Limfjorden finder man Musikkens Hus; Nordjyllands musikalske samlingspunkt og en arkitektonisk perle tegnet af det internasjonalt anerkjendte arkitektfirma Coop Himmelb(l)au.

Huset dekker mere end 20.000 m2 fordelt på ni plan med bl.a. fire konsertsale (med sitteplass-kapasitet opp til 1.298 personer), en indbydende restaurang, en spennende foajè samt undervisnings- og administrationsfasiliteter.

Læs mere om Musikkens Hus her.

Springeren – Maritimt Oplevelsescenter
Springeren – Maritimt Opplevelsessenter byr gjester innen for til et hav av gode fortellinger, flotte modelskip, et besøk i ubåten SPRINGEREN og mange andre maritime opplevelser.

Læs mere om Springeren  – Maritimt Oplevelsescenter her.

Aalborg Zoo
I Aalborg Zoo kan du som det eneste sted i Danmark møte landjordens største dyr: den afrikanske elefant. Du kan besøke isbjørnene i Danmarks mest imponerende isbjørneanlegg eller stå ansikt til ansikt med sumatra tigeren.

Læs mere om Aalborg Zoo her.

Aalborg Havnebad
I Aalborg Havnebad kan du ta en forfriskene dukkert eller bare nyte den flotte havnefront og det pulserende byliv fra de mange soldekk. Stoler, parasoller, sup-boards, klatrevegg og mye mer står til de besøkendes rådighet. Badesikkerheden er i top. I hele åpningstiden er havnebadet bemandet med velutdannede livreddere, som alltid står til rådighet for badets besøkende og sikrer, at du får hjelp, om du har bruk for det.
Fri entré

Aalborg Historiske Museum
Det er gode opplevelser i vente på Aalborg Historiske Museum – alt fra jernalderskjeletter til karruselhester.
Tirsdager gratis entrè.

Læs mere om Aalborg Historiske Museum her.

Gråbrødrekloster Museet
Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, som ligger 3 meter under en av byens travleste gågater, Algade. I museet fortelles historien om gråbrødreklosteret, men også historien om bl.a. markedsplassen, de ukjente kirker og om de byhus, som til slutt måtte vike plassen til fordel for munkenes kloster. Museet viser imponerende ruiner fra klosteret, skjeletter fra kirkegårdene og mange fine funn fra vikingetidens og middelalderens Aalborg.

Læs mere om Gråbrødrekloster Museet her.

De Syngende Træer
“De Syngende Træer” er en del av Kildeparken midt i Aalborg. Siden 1987 har stjerner slåt røtter i den vakre park ved å plante sit eget tre som et symbol på deres besøk. Ni av stjernernes trer er fulgt av kunstnernes musikk, som strømmer ut i Kildeparken, når trerne aktiveres. De ni kunstnerne, er: Cliff Richard, Sting, Stevie Wonder, Take That, Rod Stewart, Elton John, Wiener Philharmonikerne, Elaine Paige og Victor Borge.
Fri entrè

Dansk vildmark – Lille Vildmose Naturområde
Mindre enn en halv times kjøring fra Aalborg ligger en dansk vildmark med imponerende og uberørt natur. Besøk Lille Vildmose og se om du kan få øje på havørnen eller kongeørnen fra et av de mange utsiktspunkter. Du kan også være heldig å se kronhjort eller villsvin, eller få fornemmelsen av å være ørn i en ørnesimulator, besøk naturlekeplassen og se spendende utstillinger i sentret.

Læs mere om Lille Vildmose Naturområde her.