Gruppereise til Riga

Riga er hovedstaden i Latvia. Med historie som går lenger tilbake enn 1200 tallet, er byen fyllt med spennende arkitektur fra dengangen blandet med mye nytt, som Radio og TV tårnet.

I Riga er det en god blanding av både små og store butikker, gamle koselige kafeer, kafe-kjeder og moderne kjøpesentre og ute-markeder. I sannhet en kontrast-by.

Kontakt oss og få et uforpliktende tilbud!

Kontakt oss for et tilbud
Vi planlegger ut fra dine ønsker

Turforslag

Dag 1: Det reises fra en norsk flyplass til Rigas internationale flyplass. Herfra vil det være en buss som kjører gruppen til hotellet og det vil være check-inn.

Alt etter når gruppen ankommer, kan det settes opp ulike programmer. Vi foreslår at dere går en tur på egen hånd, for at lære byen og kvarteret man bor i å kjenne. Det kan arrangeres en sightseeing tur med buss.

Dag 2: Denne dagen kan brukes på å se noen av Rigas mange severdigheter. Riga stammer lenger tilbake enn 1209, og derfor ligger de fleste severdigheter i den gamle bydel. Her ligger både markedsplassen, domkirken, Peters Kirken med utkigstårn hvor du får den beste utsikten over byen, masse gamle bygninger og monumenter av gammel byggestil, frihetsmonumentet og tre bødre, som er det mest kjente eksempel på middelalderartiketur og er 3 bygninger fra enden av gaten Maza Pils. I Riga er det masse små gater, der du finner et hav av både store og små butikker, og hyggelige kafeer og restauranter. På kvelden kan det anbefales og finne en restaurant i den gamle bydel og nyte den rolige stilhet som er på slike plasser. På dagen kan de arrangeres konsert på en plass i byen.

Dag 3: På tredje dagen kan den ‘nye’ bydel utforskes. Her er shopping og barer i fokus, og det er et helt annet liv her, enn i den gamle delen. Her finner dere også Radio og TV tårnet, som er det tredje højeste tårn i Europa. Her er det mulig og komme op i nesten 100 meters højde og nyte utsikten. Også denne dagen kan det arrangeres konsert i byen. Det er mulig og arrangere en tur til Latvian Open Air Museum, som er et åpent museum ute, hvor det er mulig å se hvordan folk bodde i gamle dager. På kvelden kan det finnes en hyggelig restaurant i den nye bydelen, hvor dere kan oppleve en helt annen stemning enn kvelden før.

Dag 4: Avhengig av når flyet tilbake til Norge går, er det mulig å ta en rolig siste dag i Riga. Man kan pakke og gjøre seg klar og deretter gå en tur ut i gatene, finne en park og kjøpe litt mat eller hva man har lyst på. Har dere lyst til å se byen fra en annen vinkel kan dere ta en båttur på elven Daugava. Når det er tid, går det buss fra hotellet til flyplassen. Når dere lander i Norge, går resten av turen hjem på egen hånd.

Turen kan utvides med ekstra dager.

Turen kan gjennomføres med den innkvarteringsformen dere ønsker – hotell, ungdomsherberg eller hostel.

La oss få høre ønskene deres, så utarbeider vi et konkret turforslag med pristilbud.